Skip to main content
Contratto Alta Langa Pinot Noir Chardonnay
Alta Langa DOCG
Alta Langa DOCG er en piemontesisk tørr musserende vin. En liten appellasjon med en veldig lang historie, det var den første «method classico»-vinen som ble laget i Italia, på midten av 1800-tallet, i «Underground Cathedrals» anerkjent av UNESCO som verdensarv.
Alta Langa DOCG er alltid laget med pinot noir og chardonnay druer, enten 100% eller i variable prosenter. Den kan være hvit eller rosé, brut eller pas dosé, og den modnes på bunnfall i minst 30 måneder, i samsvar med svært strenge produksjonsbestemmelser.
Alta Langa er alltid en årgangsvin, det vil si at innhøstingsåret alltid er angitt på etiketten.
Alta Langa hvit har nyanser som spenner fra blek strågul til dypt gull, og aromaer av sitrusfrukter, akkompagnert av dufter av brødskorper. Den harmoniske munnfølelsen er delikat velsmakende og gir vinen smaken av opprinnelsesstedet, Alta Langa.
Alta Langa rosé har en pudderrosa farge, som kan være dypere når vinen er ung. Karakterisert av den aromatiske intensiteten til Pinot Noir, med dufter som spenner fra grapefrukt til krydder, har den en bred og balansert smak som henger igjen på ganen, og den karakteristiske smaken til Alta Langa DOCG.
Dette er et område som nå har fått fokus, ikke bare på grunn av den gode kvaliteten i det kalkholdige jordsmonnet, men også fordi Alta Langa ligger høyt i terrenget.

Contratto
Grunnlagt i 1867, gjør vinhuset til et av de eldste i Italia, les gjerne hele historien her.
Det som er viktig er kvaliteten på vinene og hvorfor. Contratto har de høyestliggende vinmarkene nær den lille landsbyen Bossolasco, ca 750-800 m.o.h. Dette gjør at vinen blir frisk og får den nødvendige syren. Druene er i balanse ved innhøsting, noe som gjør at de ikke tilsetter sukker (no dosage) og dermed kan kalle vinen Pas Dosé. Allikevel føles ikke vinen for tørr, noe vinjournalistene kan bekrefte.