Skip to main content
  • La Spinetta Giorgio Rivetti
    Uttrykksfulle viner med balanse og karakter

    LA SPINETTA

LA SPINETTA

På begynnelsen av 1960-tallet var Giuseppe Rivetti, med kallenavnet ‘Pin’, og hans kone, Lidia, begge dyktige og dedikerte bønder med takknemlighet og kunnskap for tradisjon, samtidig som de var nysgjerrige på fremtiden. De eksemplifiserte ydmykhet, respekt og ambisjon. Dette er verdiene som fremdeles definerer filosofien til La Spinetta.

I 1977 begynte barna (Carlo, Bruno, Giorgio og Giovanna), med støtte fra foreldrene, den første produksjonen av deres Moscatoviner, Bricco Quaglia og Biancospino. Dette var en av de første single-cru Moscato som ble produsert i Italia.

I 1989 så Pin dagslyset. Observasjon og samarbeid med andre produsenter gjorde at denne vinen ble laget med nye idéer om vinfremstilling og med de nyeste vinmarks- og kjellerteknikkene. Planen var å lage en vin med internasjonal appell, men også en som var dypt knyttet til Piemonte-territoriet.

Erfaringene fra denne produksjonen viste seg å være et verdifullt verktøy da vi nærmet oss Barbaresco. Vår første Barbaresco, Gallina, ble opprettet i 1995, den ble fulgt av Starderi i 1996 og til slutt Valeirano i 1997. De tre barbarescos er laget nøyaktig likt i kjelleren. Vinene fremhever de unike forskjellene for hver enkelt vinmark.

I 2001 vendte La Spientta fokus mot Toscana og opprettet en ny vingård, Casanova della Spinetta. Et nytt område og med respekt for lokale druesorter, som i dette tilfellet var Sangiovese. 

Genialiteten til La Spinetta vises i et stort utvalg av flotte viner, fra Moscato til Nebbiolo til Sangiovese, og nå senest, musserende viner fra Contratto. Faktisk er La Spinettas viner blant Italias mest berømte, ettersom vingården har oppnådd den ettertraktede Tre Bicchieri-prisen for mer enn 30 av deres viner gjennom sin relativt korte karriere. La Spinettas vingårder har eldre vinstokker, vanligvis minst 35 år gamle. Omfattende grønn høsting holder avlingene lave og maksimerer kvaliteten, og lar ofte La Spinetta plukke en uke eller så tidligere enn naboene. Det gir grunnlag for La Spinettas elegante og uttrykksfulle viner med balanse og karakter, og reflekterer vinmarken på en særdeles god måte.

Vårt utvalg fra La Spinetta

La Spinetta Il Rosé di Casanova Toscana (Sangiovese-Prugnolo Gentile)

Il Rosé di Casanova

La Spinetta Vermentino

Vermentino

La Spinetta Il Nero di Casanova Toscana

Il Nero di Casanova

La Spinetta Colli Tortonesi Timorasso Derthona

Colli Tortonesi Timorasso Derthona

La Spinetta Il Gentile di Casanova Toscana Prugnolo Gentile

Il Gentile di Casanova

La Spinetta Barbera d'Asti Superiore Ca di Pian Piemonte

Barbera d’Asti Superiore Ca di Pian

La Spinetta Langhe Nebbiolo

Langhe Nebbiolo

La Spinetta Chianti Riserva Sangiovese Toscana

Chianti Riserva

La Spinetta Langhe Bianco Sauvignon

Langhe Bianco Sauvignon

La Spinetta Pin Monferrato (Barbera-Nebbiolo)

Pin Monferrato Rosso

La Spinetta Lidia Chardonnay Piemonte

Lidia Chardonnay

La Spinetta Barbaresco Bordini Piemonte

Barbaresco Bordini

La Spinetta Barolo Garretti Piemonte

Barolo Garretti

La Spinetta Sassontino Toscana

Sassontino Sangiovese

La Spinetta Sezzana Toscana

Sezzana Sangiovese

La Spinetta Barbaresco Valeirano Piemonte

Barbaresco Valeirano

La Spinetta Barbaresco Starderi Piemonte

Barbaresco Starderi

La Spinetta Barbaresco Gallina Piemonte

Barbaresco Gallina

La Spinetta Barolo Campé Piemonte

Barolo Campé