• La Spinetta Giorgio Rivetti
    Uttrykksfulle viner med balanse og karakter

    LA SPINETTA

La Spinetta Giorgio Rivetti

LA SPINETTA

På begynnelsen av 1960-tallet var Giuseppe Rivetti, med kallenavnet ‘Pin’, og hans kone, Lidia, begge dyktige og dedikerte bønder med takknemlighet og kunnskap for tradisjon, samtidig som de var nysgjerrige på fremtiden. De eksemplifiserte ydmykhet, respekt og ambisjon. Dette er verdiene som fremdeles definerer filosofien til La Spinetta.

I 1977 begynte barna (Carlo, Bruno, Giorgio og Giovanna), med støtte fra foreldrene, den første produksjonen av deres Moscatoviner, Bricco Quaglia og Biancospino. Dette var en av de første single-cru Moscato som ble produsert i Italia.

I 1989 så Pin dagslyset. Observasjon og samarbeid med andre produsenter gjorde at denne vinen ble laget med nye idéer om vinfremstilling og med de nyeste vinmarks- og kjellerteknikkene. Planen var å lage en vin med internasjonal appell, men også en som var dypt knyttet til Piemonte-territoriet.

Erfaringene fra denne produksjonen viste seg å være et verdifullt verktøy da vi nærmet oss Barbaresco. Vår første Barbaresco, Gallina, ble opprettet i 1995, den ble fulgt av Starderi i 1996 og til slutt Valeirano i 1997. De tre barbarescos er laget nøyaktig likt i kjelleren. Vinene fremhever de unike forskjellene for hver enkelt vinmark.

I 2001 vendte La Spientta fokus mot Toscana og opprettet en ny vingård, Casanova della Spinetta. Et nytt område og med respekt for lokale druesorter, som i dette tilfellet var Sangiovese. 

Genialiteten til La Spinetta vises i et stort utvalg av flotte viner, fra Moscato til Nebbiolo til Sangiovese, og nå senest, musserende viner fra Contratto. Faktisk er La Spinettas viner blant Italias mest berømte, ettersom vingården har oppnådd den ettertraktede Tre Bicchieri-prisen for mer enn 30 av deres viner gjennom sin relativt korte karriere. La Spinettas vingårder har eldre vinstokker, vanligvis minst 35 år gamle. Omfattende grønn høsting holder avlingene lave og maksimerer kvaliteten, og lar ofte La Spinetta plukke en uke eller så tidligere enn naboene. Det gir grunnlag for La Spinettas elegante og uttrykksfulle viner med balanse og karakter, og reflekterer vinmarken på en særdeles god måte.

Copyright © 2022 Grand Wines. All rights reserved.