Skip to main content
  • Contratto cellar
    Komplekse musserende, vermouth og likører

    C O N T R A T T O

Contratto

Giuseppe Contratto grunnla sin vingård i 1867, da han begynte å vinisere moscato fra Monferrato, og produserte en av de første italienske musserende vinene som ble andregangsgjæret i flasken.

Contratto fikk etterhvert stor suksess i utenlandske markeder, og de ble synonymt med prestisje og kvalitet i en verden av musserende viner, i så stor grad at Contratto ble den offisielle leverandøren til Vatikanet, det Belgiske kongehuset, og i 1913 kongefamilien Savoy. Giorgio Rivetti, en stor fan av Champagne, begynte å samarbeide med Bocchino-familien, og innså umiddelbart det store potensialet i det historiske glitrende huset. 

I 2011 bestemte Rivetti-familien (La Spinetta) seg for å kjøpe vingården og anskaffet umiddelbart flere hektar land, nær den lille byen Bossolaso. I den høyeste delen av Langhe, passer Bossolasco-området perfekt til dyrking av Pinot Noir og Chardonnay, druer som brukes til produksjon av Alta Langa DOCG. Vinstokkene ligger veldig høyt og vinmarkene er sørvendte på 750 til 800 meters høyde. Det gir fin soltilgang, og området kan også være kjølig, som passer klimaendringene godt. Piemonte har en fantastisk mulighet med den globale oppvarmingen, men på 250-300 meters høyde er det vanskelig, så derfor ble valget det høyestliggende området i Alta Lange-appellasjonen.

Jordsmonnet passer bra for de franske druene. Jordsmonnet er ikke generøs, nærmest mer fattig med en del sandstein. Utbytte er ca. halvparten av det som er vanlig. – Men det er mye mineralitet og gir kompleksitet i Contrattos musserende vin. Rivetti-familien er såpass overbevist over områdets kvaliteter at de raskt bestemte seg for å flytte hele produksjonen fra det gamle området til Alta Langa. – Og fra 2016-årgangen er alle druene fra Alta Langa. I de første årene vil noen av vinstokkene være unge, men landet er kjøpt med eksisterende vinstokker som er 25-30 år gamle som bidrar med kompleksitet i vinene.

I 2014 ble Contratto sin historiske vinkatedral offisielt inkludert i UNESCOs verdensarvliste. Den fantastiske katedralen ble helt utgravd for hånd. Kjellerne strekker seg rundt 5000 kvm og har en maksimal dybde på rundt 38 meter. Kjelleren består av mergel-sediment rikt på kalkholdig tuff som hjelper til med å opprettholde en konstant temperatur på 13 grader. Disse kjellerne er et stemningsfullt sted, rikt på historie og setter scenen for modningen av Contrattos «metodo classico» musserende viner.

Vårt utvalg fra Contratto

Contratto Millesimato Pas Dosé

Millesimato Pas Dosé

Contratto For England Rosé Pas Dosé

For England Rosé Pas Dosé

Contratto Blanc de Blancs Pas Dosé

Blanc de Blancs Pas Dosé

Contratto For England Blanc de Noir Pas Dosé

For England Blanc de Noir Pas Dosé

Contratto Cuvée Novecento Pas Dosé

Cuvée Novecento Pas Dosé

Contratto Special Cuvée

Special Cuvée

Contratto Vermouth Bianco

Vermouth Bianco

Contratto Vermouth Rosso

Vermouth Rosso

Contratto Americano Rosso Vermouth

Americano Rosso

Contratto Aperitif, brennevinsbasert smaksatt drikk

Aperitif

Contratto Bitter, brennevinsbasert smaksatt drikk

Bitter

Contratto Fernet

Fernet