Skip to main content

Tua Rita

Tua Rita er en vingård som ligger i Suvereto, Toscana. Da Rita og Virgilio kjøpte det i 1984, falt de for de pittoreske omgivelsene og et ønske om å leve i kontakt med naturen. De originale 2 hektar med vinmarker har nå blitt 45 hektar plantet mark. 

Vinprodusenten ga ut sin første årgang i 1992, og begynte snart å motta priser og utmerkelser fra vinentusiaster over hele verden for sine rike, fyldige viner. På bare fem korte år hadde 100% Merlot oppnådd kultlignende status og fått fremragende rangeringer fra verdens mest prestisjefylte vinkritikere og vinpublikasjoner. Kritiker Robert Parker Jr. sa at Redigaffi fra 1999 var ”så nær perfeksjon som en vin kan få.” Året etter ga han Redigaffi fra 2000 en perfekt 100 poengsum. Bordeaux-blandingen, Giusti di Notri, gis også universell ros.

Tua Rita ligger i Suvereto, en liten middelalderby i den toskanske provinsen Livorno, på kysten sør for Bolgheri. Suvereto har endelig en helt egen appellasjon og ble gitt full DOCG-status i november 2011. Vinprodusenten ligger bare 300 fot over havet, på leireaktig, siltig jord.

Luca D’Attoma, Tua Ritas vinprodusent, holder utbyttet til et minimum for å sikre konsentrasjon av smaker.

Vårt utvalg fra Tua Rita

Tua Rita Perlato del Bosco Bianco

Perlato del Bosco Bianco

Tua Rita Rosso dei Notri

Rosso dei Notri

Tua Rita Perlato del Bosco Rosso

Perlato del Bosco Rosso

Tua Rita Keir Ansonica

Keir Ansonica

Tua Rita Lodano

Lodano

Tua Rita Bosco dei Sugheri

Bosco dei Sugheri

Tua Rita Giusto di Notri

Giusto di Notri

Tua Rita Keir

Keir

Tua Rita Per Sempre

Per Sempre

Tua Rita Redigaffi

Redigaffi

Tua Rita Redigaffi 7

Redigaffi 7 Magnum