Le Strette

Le Strette ble grunnlagt så sent som i 1997 av Giuliana og Giulio Daniele som sammen med sine ønologi-utdannede sønner Mauro og Savio begynte å produsere viner fra sitt koselige vineri i landsbyen Novello. Men deres kunnskap og glede for vin var ikke nyoppdaget. Familien hadde vært druedyrkere i generasjoner før de selv overtok hele prosessen fra vitikultur til vinifikasjon og markedsprosess. Le Strette lager som de fleste i Barolo, vin på de kjente druene Dolcetto, Barbera og Nebbiolo. Le Strette eier blant gode parseller i vinmarker i både kommunene Novello og Barolo som de lager robuste, klassiske og lagringsdyktige Baroloer fra.

Det var derimot Mauro og Savios forelskelse i den nær utryddningstruende druen Nascetta, eller Nas-cëtta på dialekt, som har ført til fortjent oppmerksomhet de siste årene. Familien lager i dag to viner på druen. Deres Nascetta Pasinot kommer utelukkende med druer fra vinmarken Pasinot. 750 vinplanter kommer fra 1948, mens de øvrige ble beplantet i 2016. Vinen har dybde og karakter og viser utmerket aromatikk. Deres kommune-vin kommer med druer fra flere vinmarker og med ulik alder på vinstokkene.

Alle druene kommer fra Novello med vinmarkene Pasinot, Bergera-Pezzole, Corini-Pallaretta og Tarditi, unntatt vinmarken Bergeisa, som ligger i Barolo. Vinstokkenes beliggenhet ligger godt til på 350 til 420 meter over havet. Jorden er kalkholdig med innslag av sand og leire og gir balanserte og elegante viner.

Copyright © 2022 Grand Wines. All rights reserved.