Skip to main content

Le Strette

Le Strette ble grunnlagt så sent som i 1997 av Giuliana og Giulio Daniele som sammen med sine ønologi-utdannede sønner Mauro og Savio begynte å produsere viner fra sitt koselige vineri i landsbyen Novello. Men deres kunnskap og glede for vin var ikke nyoppdaget. Familien hadde vært druedyrkere i generasjoner før de selv overtok hele prosessen fra vitikultur til vinifikasjon og markedsprosess. Le Strette lager som de fleste i Barolo, vin på de kjente druene Dolcetto, Barbera og Nebbiolo. Le Strette eier blant gode parseller i vinmarker i både kommunene Novello og Barolo som de lager robuste, klassiske og lagringsdyktige Baroloer fra.

Det var derimot Mauro og Savios forelskelse i den nær utryddningstruende druen Nascetta, eller Nas-cëtta på dialekt, som har ført til fortjent oppmerksomhet de siste årene. Familien lager i dag to viner på druen. Deres Nascetta Pasinot kommer utelukkende med druer fra vinmarken Pasinot. 750 vinplanter kommer fra 1948, mens de øvrige ble beplantet i 2016. Vinen har dybde og karakter og viser utmerket aromatikk. Deres kommune-vin kommer med druer fra flere vinmarker og med ulik alder på vinstokkene.

Alle druene kommer fra Novello med vinmarkene Pasinot, Bergera-Pezzole, Corini-Pallaretta og Tarditi, unntatt vinmarken Bergeisa, som ligger i Barolo. Vinstokkenes beliggenhet ligger godt til på 350 til 420 meter over havet. Jorden er kalkholdig med innslag av sand og leire og gir balanserte og elegante viner.

Vårt utvalg fra Le Strette

Le Strette Langhe Nas-cëtta Novello

Langhe Nas-cëtta Novello

Le Strette Langhe Nas-cëtta Pasinot DOC

Langhe Nas-cëtta Pasinot

Le Strette Barolo

Barolo

Le Strette Barolo Bergeisa Novello

Barolo Bergeisa

Le Strette Barolo Corini Pallaretta Novello

Barolo Corini Pallaretta

Le Strette Barolo Bergera Pezzole Novello

Barolo Bergera Pezzole

Le Strette Barolo Bergera Pezzole Riserva Novello

Barolo Bergera Pezzole Riserva