Skip to main content
Cesare Bussolo

Cesare Bussolo

Cesare Bussolo er født og oppvokst i hjertet av Langhe, La Morra, en av landsbyene i Barolo-appellasjonen. Da han var liten gutt lekte han med søsteren sin i vinmarkene som han i dag har vært heldig å få lov til å dyrke sin egen vin. Etter utdannelsen på Alba Wine School, jobbet han i mange år i hos vinprodusenten Bovio i La Morra. I 2007 begynte han som vinmaker hos ikonet Roberto Voerzio i La Morra, der han fortsatt har ansvaret. Det at han har fått lære av mesteren selv, gjorde ham i stand til å utvikle sin egen vin og i 2009 kjøpte han Santa Lucia, en rundt 90 år gammel gammel vinmark i et område som var veldig godt egnet for dyrking av Barbera. 

I 2014 fikk Cesare tilgang på Fossati-vinmarken og eventyret med Barolo-produksjonen begynte! Cesare vurderer denne vinmarken som en «burgunder grand cru», sydvendt 330 meter over havet,  der jorden er rik på hvit kalkholdig leirjord og mergel. Dyrkingen er organisk uten bruk av kjemiske hjelpemidler.

I kjelleren videreføres den levende og naturlige retningen, med maserasjon med villgjær i 15-30 dager og spontan malolaktisk gjæring i stål, deretter 12 eller 24 måneders modning i franske barriques (20% nye og 80% brukte), uten noen form for filtrering.

Cesare Bussolo på markedet med Dolcetto d´Alba San Bartolomeo, Barbera d’Alba Vigna Santa Lucia, Barolo Fossati, Barolo del comune di La Morra, samt Barbera Roscaleto, alle med en fellesnevner: Kvalitet!

Vårt utvalg fra Cesare Bussolo

Cesare Bussolo Dolcetto d´Alba San Bartolomeo

Dolcetto d’Alba San Bartolomeo

Cesare Bussolo Barbera d'Alba Vigna Santa Lucia

Barbera d’Alba Vigna Santa Lucia

Cesare Bussolo Barolo del Comune di La Morra

Barolo del Comune di La Morra

Cesare Bussolo Barbera Roscaleto

Barbera d’Alba Roscaleto

Cesare Bussolo Barolo Fossati

Barolo Fossati