Skip to main content

Andaras

Andaras er et vinprosjekt som så dagens lys i 2016. Marco Pinna med over 20 års erfaring i vinbransjen og Paolo Balia som velrennomert og høyt ansett vinprodusent med over 30 års erfaring, ønsket å tilby markedet det beste fra Sant’Antioco.

Prosjektet har røtter i selve meningen av ordet Andaras, «lands-stier», og starter fra de støvete veier reist av bønder for å plante de første vinstokkene på øya Sant’Antioco. Prosjektet involverer også to andre partnere, Massimo Putzu og Alessandro Balia, begge vindyrkere med lang fartstid.

I dag består eiendommen av 3,5 hektar og nye 2,5 hektar tilkommer i kommende år. Vingården ligger på øya Sant’Antioco, ved den sørvestlige delen av Sardinia, ut mot Middelhavet. Vinmarkene ligger veldig nær havet, med jordsmonnet rikt på sand, og de fleste av plantene er «pre-phylloxera», og de eldste er over 60 år gamle, noe som gir lav avkastning og høy kvalitet.

Fra 2020 inngår vinen i Carignano del Sulcis DOC. Carignano del Sulcis er en italiensk appellasjon DOC fra Sardinia, introdusert i juni 1977. Den er forbeholdt røde og roséviner laget av Carignan, eller Carignano som druen er kjent som her, dyrket i det sørvestlige hjørnet av øya. Denne karakteristiske varianten kom til Sardinia enten via Provence eller østlige Spania – øya har lenge etablerte handelsruter med Sør-Frankrike, sist via Korsika.

Andaras Carignano Del Sulcis

Carignano Del Sulcis