Skip to main content

Cascina Bruciata

Cascina Bruciata har hatt ulike eiere som har ivaretatt bærekraftig og produksjon av topp kvalitet gjennom årene, og som foreløpig har endt med at Marchesi di Barolo overtok ansvaret i 2016. Det er fantastisk for alle entusiaster av vin fra dette området! Og med innhøstingen i 2015 oppnådde Cascina Bruciata sin økologiske sertifisering og leverer meget høy kvalitet på sine viner

Vinmarken Rio Sordo er en lang, sør/vest eksponert skråning i den sørlige delen mellom landsbyen Barbaresco og Alba. Det renner en underjordisk åre under vinmarken, derav navnet, som sikrer god tilgang på vann.

Den lette kalksteinsjorden med relativt lavt kalsiuminnhold produserer viner der tanniner ikke er dominerende. I stedet viser vinen en silkeaktig kvalitet i smak som gjør dem attraktive, forførende og elegante med en kjerne av kraftig struktur og med velbalanserte tanniner og som uttrykker Rio Sordo sin kompleksitet og lange levetid.

Cannubi er en legendarisk og den mest berømte vinmarken i appellasjonen Barolo. Vinmarken ligger over Barolo by og strekker seg derfra nordover mot Alba med perfekte solforhold. Cannubi Muscatel er den parsellen som ligger nærmest Barolo by.

Barolo fra Cannubi er elegant og fyldig selv i ung alder. Et annet kjennemerke for denne vinen er markerte tanniner, som er ganske atypisk for denne delen av Barolo-området. Årsaken er sørvestvendt retning av vinmarken og også jordens geologiske sammensetning, som er det lykkelige ekteskapet mellom de to jordsmonnene som området består av, nemlig kalkholdig leire (mergel) typisk for Monforte d’Alba og jordsmonn bestående kalk og sand, iblandet tuff- og småstein, typisk for La Morra.

Vårt utvalg fra Cascina Bruciata

Cascina Bruciata Langhe Nebbiolo Usignolo Organic

Langhe Nebbiolo Usignolo Organic

Cascina Bruciata Barbaresco Organic

Barbaresco Organic

Cascina Bruciata Barolo Cannubi Muscatel

Barolo Cannubi Muscatel