Skip to main content

Castelveder

Castelveder bruker tradisjonelle vinfremstillingsmetoder, som innhøsting for hånd og skånsom pressing, for å sikre at vinene gjenspeiler regionens unike terroir.

Castelveder produserer en rekke musserende viner av høy kvalitet, inkludert Brut, Rosé og Satèn, samt en årgangsvin med begrenset produksjon kalt Riserva del Fondatore. Vingårdens viner er høyt ansett for sin eleganse, finesse og kompleksitet, og de har mottatt en rekke priser og utmerkelser fra vinkritikere og entusiaster over hele verden.

Vingården Castelveder produserer 80 000 flasker, med druer fra vinmarker som fortsatt beholder navnet sitt: Ronco del Castellotto, la Madonna della Rosa, Palazzina og Cilinder, Nulli og Guast og Capelét.

Vinkjelleren til Castelveder, gravd ut av hvit majolica, ligger i det romantiske Lombardia, som består av åser og små daler, og landet er vakkert og lekent.

Under jorden, i den store hallen med viktige buer, forblir «Franciacorta Castelveder» liggende på bunnfallet i lang tid, i mørket, og ved en konstant temperatur på 12-14 grader.

Historien til Castelveder går tilbake til 1975, da Renato og Elena Alberti selvsikkert plantet de første vinstokkene på deres land, overbevist om at de ville finne hemmeligheten bak eksepsjonell vinproduksjon der. Dette eventyret har resultert i viner som anses som sanne mesterverk av harmoni, skulpturert av naturen, tradisjoner, forskning og konstant arbeid mot forbedring.

Castelveder-stilen kommer fra en produktiv blanding av verdier og familiekontinuitet, som har fostret en ekte overføringskultur. I dag er verdiene til Elena og Renato overtatt av barnebarna Camilla og Francesco, som driver familiebedriften med stor stolthet og engasjement.

Vårt utvalg fra Castelveder

Castelveder-Franciacorta

Franciacorta Brut

Castelveder Franciacorta Pas Dosé

Franciacorta Pas Dosé