Skip to main content

Daino

Vingården Daino ligger omtrent 20 km sør for Caltagirone, nær Bosco di Santo Pietro-skogen. Det dekker mer enn 6500 hektar i naturskjønne omgivelser og pleies å bruke gamle teknikker gitt av dyktige vinprodusenter gjennom århundrene. Dyrking av variantene Nero d’Avola, Frappato og Alicante skaper vinen Suber, en vin med en særpreget, intens smak, mens navnet kommer fra de majestetiske eksemplarene av Quercus Suber (korkeik) som skogen består av. Daino produserer tre sicilianske viner med intense og stedstypiske smaker, dyrket økologisk og der alt foregår uten at maskineri er involvert i dyrking eller vinifisering.

Busker var den foretrukne plantemetoden fra gammelt av siden vinstokker i vanlige rader sørget for at tilgjengelig land ble utnyttet på den beste måten og ga hver plante riktig mengde jord og sol. Faktisk nådde sollyset alle vinstokkene likt og med samme intensitet, hvis vi utelukker det faktum at en plante skygger for en annen. I tråd med disse mangeårige vinplantingstradisjonene bestemte Daino seg for å plante vinstokkene sine i forskjøvne rader. I tillegg støttes hver vinplante av en kastanje-stav som skuddene er bundet til med hyssing laget av pampasgress, som vokser i utkanten av vinmarken. Busk-vinstokker er plassert på en tredimensjonal måte, slik at vinden og solen kan sirkulere rundt dem og er ideelt for varme, tørre områder.

Vårt utvalg fra Daino

Daino Cistus Rosè IGT

Cistus Rosato

Daino Ilex Nero d'Avola IGT

Ilex Nero d’Avola

Daino Suber IGT

Suber