Skip to main content
  • Elisabetta Abrami vineyard
    Storhet og karakter fra Franciacorta og Etna

    Elisabetta Abrami

Elisabetta Abrami

Historien om Abrami Elisabettas vingård begynte i Provaglio d’Iseo, en liten, flittig by i Franciacorta, som ligger ved foten av Mount Cognolo og avkjølt av Iseosjøen. Her, mellom «Redigoli» og «Dossi»-vinmarkene, har Elisabetta realisert en drøm: å lage sin egen vin av Pinot Noir-druer. Med bakgrunn fra produksjon, bringer Elisabetta med seg en dyp drivkraft for fortreffelighet, som bare kan oppnås gjennom full kontroll over produksjonskjeden, fra vingård til kjeller.

Vingården innså at det var nødvendig å foreta et omhyggelig og nøye utvalg av stedene hvor vinrankene vokser. Hver jordtype har sin egen vingård, fordi det er i vingården den beste vinen lages. Godt valg av kloner, tetthet av vinstokker per hektar, manuell høsting av druene på riktig modningsstadium, lav produksjon per vinstokk og stor respekt for miljøet, dette er credoet til Abrami Elisabetta. Økologisk landbruk er et naturlig steg som går hånd i hånd med bevisstheten om å gjøre godt for egen jord.

Kjelleren er et resultat av mange små og tålmodige anstrengelser for å realisere en stor lidenskap. En murstein om gangen har kjelleren blitt bygget i morenebakkene i Provaglio d’Iseo, hvor de økologiske Franciacorta-vinene har oppstått med Pinot Noir sin ukuelige sjel.

Med Elisabettas erfaring i Franciacorta, og takket være møtet med Urzì-familien, innfødte sønner av Etnabukta, ble «Sciare dell’Alba» født i Mascali, på østsiden av Etna. Franciacortaerfaringen krysser Middelhavet og møter Nerello Mascalese-druen, og gir liv til produksjonen av Etna-viner.

I landsbyen Mascali (provinsen Catania), 500 meter over havet på østsiden av Etna, ble Scìare dell’Alba-prosjektet vårt født. Få hektar, veldig lavt utbytte, manuell høsting, og konvertering til økologisk drift. En hvit og en rød fra Etna er tilgjengelig på det norske markedet.

Vårt utvalg fra Elisabetta Abrami

Elisabetta Abrami Franciacorta Saten

Franciacorta Satèn

Elisabetta Abrami Franciacorta Blanc de Noir Millesimato

Franciacorta Blanc de Noir Millesimato

Elisabetta Abrami Sciare dellAlba Etna Bianco

Sciàre dell’Alba Etna Bianco

Elisabetta Abrami Sciàre dell'Alba Etna Rosso

Sciàre dell’Alba Etna Rosso