Skip to main content

Faccoli

I 1963 hadde akkurat Franciacorta sett sin spede begynnelse som vinproduserende område. Samme år flyttet Lorenzo og Maria Faccoli nær Monte Orfano, sydvest i området. I løpet av det året skaffet Lorenzo seg 12 hektoliter vin fra druer fra en eksisterende vingård, lagde vin på egen hånd og selges etter behov. Han plantet trær, solgte frukt, ordnet terrassene og plantet vinmarker av chardonnay og pinot blanc, i henhold til anbefalingene fra nyopprettede Franciacorta DOC. I 1970 tappet han allerede en del av sin egen vin og i 1979 produserte Faccoli hele 300 hektoliter i flasker.

Året 1983 markerer en betydelig endring i Faccoli-huset. Selskapet bestemte seg for å fokusere på boblene, og både Gian Mario og Claudio begynte å jobbe i selskapet. Mens Gian Mario tok seg av vinmarkene, tok Claudio rollen  som salgsdirektør for å strukturere et salgsnettverk.

1989 var året da vinkjelleren ble utvidet med ytterligere 400 kvadratmeter, og bringer det til dagens 850, og Claudio begynte å personlig administrere forretningskontaktene sine, med uvurderlig hjelp fra sin kone Stefania til administrative formål.

I 1990 rykket de opp de gamle røde vinstokkene av Cabernet, Merlot, Barbera og Nebbiolo, og konsentrerte produksjonen i 10.000 flasker hvitvin og 35.000 flasker bobler.

I 1998 ble den første Dosage Zero født. Siden 2000 produserer Faccoli-brødrene kun bobler.

I dag produserer selskapet 50.000 flasker av Franciacorta i året av Rosé Brut, Extra Brut, Brut, Dosering Zero og Vintage 10 Anni.

Med Mario, Claudio og Stefania, og også barna til sistnevnte tar sine første steg inn i selskapet, Francesca og Giorgio. De vil ha oppgaven med å videreføre familiens vinproduksjonstradisjoner.

Boblene våre ville ikke vært som de er uten dette landet. Faccoli-gården strekker seg over 10 hektar på sidene av Monte Orfano, sør-vest for Franciacorta. Fjellet er, fra et geologisk synspunkt, en blanding av sedimentære bergarter sammensatt av grus og steinete elementer av forskjellige størrelser sementert sammen av finere sand av kvarts. Alderen for opprinnelsen til fjellkjedene varierer fra 26 til 5 millioner år siden, den eldste delen av Po-dalen, og den eneste geologiske tilstedeværelsen av marin opprinnelse i Lombardia.

De svært høye skråningene er bygget på steinete kalksteinssubstrater med overflater strødd med mange steinete utspring og skråninger mellom 40 og 80 %. Dybden av jorda er veldig variabel, hovedsakelig av leireaktige teksturer. Dette jordsmonnet er med på å gi vinene til Faccoli massevis av dybde, mineralitet og vertikalitet.

Vårt utvalg fra Faccoli

Faccoli Franciacorta

Franciacorta Extra Brut

Faccoli Franciacorta Rosé Brut

Franciacorta Rosé Brut