Skip to main content

Contratto

Giuseppe Contratto grunnla sin vingård i 1867, da han begynte å vinisere moscato fra Monferrato, og produserte en av de første italienske musserende vinene som ble andregangsgjæret i flasken.

Contratto fikk etterhvert stor suksess i utenlandske markeder, og de ble synonymt med prestisje og kvalitet i en verden av musserende viner, i så stor grad at Contratto ble den offisielle leverandøren til Vatikanet, det Belgiske kongehuset, og i 1913 kongefamilien Savoy. Giorgio Rivetti, en stor fan av Champagne, begynte å samarbeide med Bocchino-familien, og innså umiddelbart det store potensialet i det historiske glitrende huset. I 2011 bestemte Rivetti-familien (La Spinetta) seg for å kjøpe vingården og anskaffet umiddelbart flere hektar land, nær den lille byen Bossolaso. I den høyeste delen av Langhe, passer Bossolasco-området perfekt til dyrking av Pinot Noir og Chardonnay, druer som brukes til produksjon av Alta Langa DOCG.

I 2014 ble Contratto sin historiske vinkatedral offisielt inkludert i UNESCOs verdensarvliste. Den fantastiske katedralen ble helt utgravd for hånd. Kjellerne strekker seg rundt 5000 kvm og har en maksimal dybde på rundt 38 meter. Kjelleren består av mergel-sediment rikt på kalkholdig tuff som hjelper til med å opprettholde en konstant temperatur på 13 grader. Disse kjellerne er et stemningsfullt sted, rikt på historie og setter scenen for modningen av Contrattos «metodo classico» musserende viner.