Skip to main content
  • Molino di Sant'antimo
    Delikate viner fra Montalcino

    Molino di Sant’antimo

Molino di Sant’antimo

På starten av1980-tallet kjøpte Carlo Vittori, en kjent og erfaren konsulent, sammen med hele familien sin første stykke jord sørvest for Montalcino nær Castelnuovo dell’Abate.

Landet i dette området var mer eller mindre forlatt, og det var bare noen få familier som dyrket druer og oliven slik deres forfedre alltid hadde gjort gjennom generasjoner.

Det viste seg snart at jordegenskapene og den geografiske posisjonen var utmerket. I dag har de fleste av de større produsentene av Brunello deler av vinmarkene sine i området rundt Castelnuovo dell’Abate.

Samarbeidet med den talentfulle ønologen Maurizio Saettini har båret frukt, vinen har oppnådd særdeles god kvalitet og høster god omtale fra internasjonale vinskribenter. Valeria Vittori, datter av Carlo og Susanna, har siden barndommen lidenskapelig vært opptatt av farens arbeid, og har videreført arven og produserer vin fra Molino Sant’Antimo som blant de beste i området.

Vinmarken ‘Pleistocene’, som for 50 millioner lå under hav, og med påfølgende utvikling av flere sedimentære og erosive prosesser, har gjort jorda rik på fin teksturert avleiring, kalkstein, leire, mergel og pukk, samt veldig rik på mineralsalt. Vinmarken, delt inn i 12 små parseller, er eksponert øverst mot sør-øst, deretter mot nord-øst og til slutt mot sør-vest der de faller mer og mer mot Orcia-elven.

Den moderne kjelleren på ca 800 kvm gir gode forhold for produksjonen. Vinifikasjonen finner sted i moderne stålfat på 1000 Ql og modning finner sted i store franske og slavonske eikefat.

Vårt utvalg fra Molino di Sant’antimo

Molino di Sant'antimo Rosato "Gina"

Rosato Gina

Molino di Sant'antimo Il Bianco Toscana

Il Bianco Toscana

Molino di Sant'antimo Rosso Di Montalcino

Rosso Di Montalcino

Molino di Sant'antimo Brunello Di Montalcino

Brunello Di Montalcino

Molino di Sant'antimo Brunello Di Montalcino Riserva

Brunello Di Montalcino Riserva