Skip to main content

Pellegrini

Oltrepo Pavese DOC er et tradisjonelt vinområde i Italias nordligste region, Lombardia. Det ligger i umiddelbar nærhet til Milano, og grenser til regionene Emilia-Romagna og Piemonte. I likhet med Piemonte var dette området i århundrer under styret av House of Savoy. Bevis på kulturarven av vin går tilbake i minst 3000 år – et datert avtrykk av en drueklase ble en gang funnet på en sandstein i distriktet.

Vinmarkene i Oltrepo-sonen ligger mellom Apenninene og elven Po i provinsene Alessandria, Genova og Piacenza. Vinrankene drar nytte av et utmerket mikroklima (takket være nærheten til Po), veldrenert jord rik på leire og kalkholdig mergel, og et terroir som ofte sammenlignes med Barolo.

Og her i provinsen Pavia finner du Solinga, landet velsignet av solen! Franco Pellegrini, hans kone Annamaria og to barn, Davide og Rita, utgjør «Pellegrini-familien». Med 5 hektar vinmarker, kjeller og gårdshus samlet, produserer de gjennomsnittlig 30 000 flasker årlig her i Solinga. Terrenget er kupert, bratt og ulendt, sandholdig av natur, bestående av rullestein og noe sandstein som ligger i en gjennomsnittlig høyde mellom 250-300 meter over havet. De klimatiske faktorene kombinert med de bratte skråningene med naturens tilgang på vann, gjør at hver høsting er forskjellig fra hverandre, noe som gir opphav til unike viner. Arbeidene gjøres manuelt, fra beskjæring til høsting. I kjelleren foregår gjæringen spontant, med gjær naturlig tilstede på druene, og flasketappingen følger månens faser.

Vinene er produsert med opprinnelige lokale vinstokker av Croatina, Barbera, Uva Rara, Vespolina, Nebbiolo og Riesling. Dyrkingen i vinmarken skjer i henhold til naturen, ved å bruke produkter basert på planteekstrakter som stimulerer den mikrobielle floraen nyttig både i jorda og på bladene, nettopp for å gi vinmarken «rom til å uttrykke» seg på en unik og enestående måte.

På denne måten, ved å ta vare på plantens velvære, vil den kunne forsterke aromabildet knyttet til jorda og miljøet som er vert for den.

Pellegrini_Brico_del_Merlo

Bricco del Merlo

Pellegrini Solinga

Solinga

Pellegrino Buttafuoco

Buttafuoco