Skip to main content

Poggio Argentiera

Poggio Argentiera ble grunnlagt i 1997 med kjøpet av Podere Adua, en eiendom med historie tilbake til starten av det 20. århundre, da myrområdet i Maremma virkelig begynte å dreneres.

I 2001 ble eiendommen utvidet med oppkjøpet av en annen gård, Podere Keeling, og i dag eier vinprodusenten over 22 hektar vinmarker, alle i Morellino di Scansano-appellasjonen.

I 2015 tok Tua Rita over ledelsen av Poggio Argentiera og signerte en langsiktig leiekontrakt som løper ut i 2039.

Arbeidet i vinmarken skjer med respekt og i en naturlig syklus, og fra og med 2009 følger produsenten prinsippene og praksisene i økologisk landbruk.

Podere Adua ligger i en sone ved siden av Maremmas nasjonalpark, med strandområdet Marina di Alberese, bare 6 kilometer unna. Jordsmonnet her består av sand, leiraktig jord og organiske stoffer.

Podere Keeling ligger høyere, på åssidene til byen Scansano, bestående av skrånende terreng, der den steinete sammensetningen av leire og humusholdig jord har gjort det mulig å opparbeide vinmarker med eksepsjonelt potensiale og unik karakter. 

Landskapets naturlige tilbøyeligheter, eksponering og småsteinrike jordkomposisjoner resulterer i vinmarker med ekstraordinær sjarm og et tydelig uttrykk av sitt terroir.

Vårt utvalg fra Poggio Argentiera

Poggio Argentiera Morellino di Scansano Maremma

Morellino di Scansano

Poggio Argentiera Vermentino Maremma

Vermentino

Poggio Argentiera Maremmante

Maremmante

Poggio Argentiera Capatosta Maremma

Capatosta

Poggio Argentiera Bellamarsilia

Bellamarsilia

Poggio Argentiera Podereadua Maremma

Podereadua

Poggio Argentiera Poggioraso Maremma

Poggioraso