Sturm

Sturm

Collio DOC er en italiensk vinproduksjonsregion i den nordøstlige italienske regionen Friuli-Venezia Giulia, som ligger i den nordligste delen av provinsen Gorizia, i den italienske delen av Gorizia-åsene og tett inntil nabolandet Slovenia.

Tilbake i 1850 satte Sturm-familien sine røtter i Zegla, hvor åssidene er velsignet av mye solskinn, klar, frisk luft og rik jord. I dag er Denis og Patrick som Yin og Yang for eiendommen og vingården; en symbiose med stor suksess og som utfyller hverandre perfekt! Det er her, Sturm-familien, har produsert sine velkjente viner i tre generasjoner.

Collio er geologisk unik ettersom den har lag med jord som inneholder mergel av tertiær opprinnelse (56-33 millioner år siden); ideelt jordsmonn for vinstokkene. Det er denne særegne karakteren blandet med en utpreget mineralitet, saftighet og intensitet til viner som bidrar til den unike og uforglemmelige stedsfølelsen i denne østlige kanten av Friuli.

Med stor respekt for naturens sykluser, bærekraftig praksis, grundig oppmerksomhet i vinmarken og på vingården, alt for å lage friske, mineralviner, med et ekte uttrykk for dette terroiret og dets dufter og som gir elegante viner av natur.

Copyright © 2022 Grand Wines. All rights reserved.