Skip to main content

Sturm

Collio DOC er en italiensk vinproduksjonsregion i den nordøstlige italienske regionen Friuli-Venezia Giulia, som ligger i den nordligste delen av provinsen Gorizia, i den italienske delen av Gorizia-åsene og tett inntil nabolandet Slovenia.

Tilbake i 1850 satte Sturm-familien sine røtter i Zegla, hvor åssidene er velsignet av mye solskinn, klar, frisk luft og rik jord. I dag er Denis og Patrick som Yin og Yang for eiendommen og vingården; en symbiose med stor suksess og som utfyller hverandre perfekt! Det er her, Sturm-familien, har produsert sine velkjente viner i tre generasjoner.

Collio er geologisk unik ettersom den har lag med jord som inneholder mergel av tertiær opprinnelse (56-33 millioner år siden); ideelt jordsmonn for vinstokkene. Det er denne særegne karakteren blandet med en utpreget mineralitet, saftighet og intensitet til viner som bidrar til den unike og uforglemmelige stedsfølelsen i denne østlige kanten av Friuli.

Med stor respekt for naturens sykluser, bærekraftig praksis, grundig oppmerksomhet i vinmarken og på vingården, alt for å lage friske, mineralviner, med et ekte uttrykk for dette terroiret og dets dufter og som gir elegante viner av natur.

Vårt utvalg fra Sturm

Sturm Collio Friuli Chardonnay Andritz

Collio Friuli Chardonnay Andritz

Sturm Ribolla Gialla Bio Collio

Ribolla Gialla Bio Collio

Sturm Sauvignon Bio DOC Collio

Sauvignon Bio Collio