Skip to main content

Tenuta Ambrosini

Dypt i hjertet av Franciacorta, der Lago Iseo møter de naturskjønne, solfylte åsene fra Pre-Alpene og deres klare luft, ligger byen Cazzago S.Martino, en av de 19 byene som tilhører det beskyttede og kontrollerte området der Franciacorta vin kan produseres. Her, fra andre halvdel av 1900-tallet, har Ambrosini-familien vært dedikert til å dyrke 8 hektar vinmarker, med Chardonnay, Pinot Bianco og Pinot Noir. Ambrosini beskriver filosofien deres som følger: å fremme de utmerkede lokale vinene. Ved siden av vinproduksjonen driver Ambrosini-familien en «agriturismo», som tilbyr lokal mat fra Franciacorta-området.

Ambrosini-selskapet mener at bare gjennom riktig og forsiktig bruk av lokale ressurser (været, jordsmonnet, vingårdene) kan liv gis til slike uforlignelige lokale viner, i tillegg til den perfekte harmonien mellom naturen og nye teknologier.

Målet er å kombinere smaken til vinene med de naturlige elementene i regionen, og feire fargene, vinterens sarte atmosfære, lyset av sommer, men også sjarmen til de mange slottene og klostrene i nærheten.

Franciacorta er ikke bare en unik region for sin tradisjon og vinproduksjon: navnet er et DOCG-merke som betyr at nøyaktige vinfremstillingsteknikker og standarder må følges.

Vingårdens smaksrom gir besøkende muligheten til å smake på vinene deres og lære mer om vinfremstillingsprosessen. Eiendommen arrangerer også arrangementer og private turer, hvor gjestene kan nyte den vakre naturen og smake på vinene i en avslappet og intim setting.

Vårt utvalg fra Tenuta Ambrosini

Ambrosini Franciacorta Brut Batudé

Franciacorta Brut Batudé

Ambrosini Franciacorta Nihil Dosaggio Zero

Franciacorta Nihil Dosaggio Zero