Skip to main content
  • Claudio Alario
    Diano d’Alba, samt vinmarker i Barolo

    Claudio Alario

Claudio Alario

Langhe er bakteppet for historien til dette 120 år gamle, familiedrevne selskapet. Claudio Alario og hans familie ligger i Diano d’Alba, midt blant skrånende grønne åser og vakre vinmarker, der dedikert stell og dyrking av druene Dolcetto, Nebbiolo og Barbera foregår. I 1988 forvandlet Claudio vingården, fersk fra universitetet med en grad i jordbruk fra the Agrarian Institute og med flere års erfaring i vinmarken, begynte han å produsere bare Dolcetto, for deretter å fortsette med Nebbiolo og Barbera. I 1995 begynte gården å produsere Barolo.

Diano d’Alba, en av de 11 Barolo-produserende kommunene, er mest kjent for sin utmerkede kvalitet av Dolcetto. Claudio produserer noen av de fineste Dolcetto Diano d’Alba i regionen.

Alarios vinmarker ligger i kommunene Diano d’Alba, og for baroloene, Serralunga d’Alba og Verduno.

Filosofien til selskapet er å kontinuerlig forbedre seg med sikte på å oppnå vin av beste kvalitet, gjennom naturlige produksjonsmetoder og et lavt utbytte i vinmarken.

Vårt utvalg fra Claudio Alario

Claudio Alario Dolcetto di Diano d'Alba Sorì Montagrillo

Dolcetto Sorì Montagrillo

Claudio Alario Barbera d'Alba Valletta

Barbera d’Alba Valletta

Claudio Alario Nebbiolo d’Alba Cascinotto

Nebbiolo d’Alba Cascinotto

Claudio Alario Barolo Riva Rocca fra Verduno

Barolo Riva Rocca

Claudio Alario Barolo Sorano

Barolo Sorano