Claudio Alario
Langhe er bakteppet for historien til dette 120 år gamle, familiedrevne selskapet. Claudio Alario og hans familie ligger i Diano d’Alba, midt blant skrånende grønne åser og vakre vinmarker, der dedikert stell og dyrking av druene Dolcetto, Nebbiolo og Barbera foregår. I 1988 forvandlet Claudio vingården, fersk fra universitetet med en grad i jordbruk fra the Agrarian Institute og med flere års erfaring i vinmarken, begynte han å produsere bare Dolcetto, for deretter å fortsette med Nebbiolo og Barbera. I 1995 begynte gården å produsere Barolo.
Diano d’Alba, en av de 11 Barolo-produserende kommunene, er mest kjent for sin utmerkede kvalitet av Dolcetto. Claudio produserer noen av de fineste Dolcetto Diano d’Alba i regionen.
Alarios vinmarker ligger i kommunene Diano d’Alba, og for baroloene, Serralunga d’Alba og Verduno.
Filosofien til selskapet er å kontinuerlig forbedre seg med sikte på å oppnå vin av beste kvalitet, gjennom naturlige produksjonsmetoder og et lavt utbytte i vinmarken.