Skip to main content

Enrico Gatti

Erbusco, i hjertet av Franciacorta, er hjemmet til en familieeid vingård grunnlagt av entreprenøren Enrico Gatti i 1975. Gatti startet i byggebransjen, men han ble fascinert av en verden av boblende viner, og utvidet eiendommen sin, sin erfaring og teamet hans. Vinmarkene gikk fra et enkelt hektar i 1975 til de fantastiske 17 den er i dag – 42 dekar på 200-250 meter over havet, med Guyot-trente vinstokker på Franciacortas karakteristiske morenejord. 

I 1984 begynte grunnleggerens barn, Lorenzo og Paola Gatti, sammen med Paolas mann, Enzo Balzarini, å samarbeide i vingården og den første sprudlende årgangen ble lansert i 1986. Parallelt med denne nye synergien og felles mål, ble den underjordiske vinkjelleren gradvis utvidet og innredet med toppmoderne, datastyrt og temperaturkontrollert utstyr. Renoveringen av vingården ble fullført våren 2001.

Gatti-familien har omhyggelig skapt en rekke viner med begrenset produksjon, som er omhyggelig laget med øye for møysommelig kvalitet, sammen med det aktive bidraget fra enologene Domenico Danesi, Andrea Rudelli, Alberto Musatti og agronomen Massimiliano Perazzoli.

Gatti driver økologisk vindyrking med lav miljøpåvirkning, derfor benyttes ingen kunstgjødsel, plantevernmidler eller ugressmidler. Befruktningene utføres kun og utelukkende i organisk form, eventuelle mangler tilstede i jorda overvåkes kontinuerlig gjennom laboratorieanalyse.

Enrico Gattis viner har blitt anerkjent av vinkritikere og entusiaster over hele verden. I 2019 ble hans Brut Millesimato 2009 kåret til den beste musserende vinen i Italia av Gambero Rosso, en av landets ledende vinpublikasjoner. Vingården har også blitt tildelt en rekke Tre Bicchieri-priser (tre glass) av Gambero Rosso, noe som indikerer at vinene er av eksepsjonell kvalitet.

Vårt utvalg fra Enrico Gatti

Enrico Gatti

Franciacorta Brut