Skip to main content

Josetta Saffirio/Sara Vezza

Etter andre verdenskrig kjøpte Ernesto Saffirio and av brødrene sine for å holde arven forent. Dette var starten på egen vinproduksjon, selv om mange år gikk med til drue-produksjon, og først i 1975 tok Josetta Saffiro skrittet fullt ut og bestemte seg for egen vinproduksjon. Både Josetta og ektemannen Roberto Vezza er begge utdannet ønologer og fikk etterhvert i gang en meget god produksjon av barolo, som så dagens lys i 1982. I 1988 og 1989 ble de belønnet med «tre glass» av Gambero Rosso, som er en fantastisk tilbakemelding på kvaliteten.

Økologisk sertifisert
Sara Vezza, et resultat av ekteskapet mellom Josetta Saffiro og vinmakeren Roberto Vezza, overtok driften av vingården på slutten av 90-tallet. Grunnlaget var lagt, men mye gjensto. Sara har en visjon om å skape ikke bare gode viner, men også skape et miljøvennlig firma med sertifiserte økologiske viner. I 2006 er den nye vingården designet og reisen mot bærekraft starter. 

Dene står ferdig i 2009 og året etter innvies det nye solcelleanlegget, som reduserer CO2-utslippet med 13.000 kg og 6.500 liter olje per år. Etter dette blir vingården en av pilotfarmene til Tergeo- og Ecoprowine-prosjektene og i 2017 oppnår vingården økologisk sertifisering av CCPB.

Vinmarkene
Den eldste vinmarken ble plantet i 1948 av Ernesto Saffirio og vi befinner oss i Castelletto, Monforte d’Alba. Disse historiske vinmarkene er i den geologisk eldste delen av Barolo (undersonene Castelletto og Perno) og produserer viner med stor kompleksitet, eleganse og lang levetid. Jordsmonnet her består av kalk- og leire og inneholder marine sedimenter.

I tillegg har Sara en liten vinmark i Ravera, Novellos mest berømte vinmark, på 0,4 hektar og fra 2016 produserer hun en spennende Barolo herfra. I tillegg har hun også investert i vinmarker utenfor Barolo-appellasjonen, og da i Roddino, som har samme jordsmonn som Castelletto, og i Murrazano i Alta Langa, som har en kjøligere klima og jordsmonn egnet for produksjon av musserende viner.

Vårt utvalg fra Josetta Saffirio/Sara Vezza

Josetta Saffirio Barbera d'Alba Superiore

Barbera d’Alba Superiore

Josetta Saffirio Langhe Nebbiolo

Langhe Nebbiolo

Josetta Saffirio Nebbiolo d'Alba Spumante Brut Rosé

Nebbiolo d’Alba Spumante Rosé

Josetta Saffirio Barolo del Comune di Monforte d'Alba

Barolo Monforte d’Alba

Josetta Saffirio Barolo Castelletto Persiera

Barolo Castelletto Persiera

Sara Vezza Barolo Ravera Josetta Saffirio

Sara Vezza Barolo Ravera

Josetta Saffirio Barolo Riserva Millenovecento48

Barolo Riserva Millenovecento48