Skip to main content

Suavia

Suavia Azienda Agricola er en kjent vinprodusent som ligger i Veneto-regionen i det nordøstlige Italia. Med en rik historie som har røtter tilbake til tidlig 1900-tall, har Suavia etablert seg som en ledende produsent av høykvalitetsviner, spesielt med fokus på produksjon av Soave-vin.

Vingården ligger i Fittà, i hjertet av Soave Classico-sonen, som er kjent for sin vulkanske jord og gunstige klima for vindyrking. Der mange produsenter trekker ned på flatmark for å kunne utnytte maskinell kraft, har Suavia valgt å fokusere på jordsmonn og eksponering. De drar full nytte av dette unike terroiret, og dyrker vinmarkene med omhyggelig omsorg og oppmerksomhet, til tross for at arbeidet i vinmarken er vanskeligere i bratt og ulendt terreng.

En av de karakteristiske egenskapene til Suavia er deres forpliktelse til tradisjonelle vinfremstillingsmetoder kombinert med moderne teknikker. Vingården er familieeid og drevet, og hver generasjon har gitt videre sin kunnskap og lidenskap for vinproduksjon. Denne arven, kombinert med deres innovative tilnærming, resulterer i viner som vakkert gjenspeiler de unike egenskapene til regionen.

Den viktigste vinen til Suavia er deres Soave Classico, en hvitvin laget av druesorten Garganega. Garganega-druene er håndhøstet og nøye utvalgt for å sikre at kun frukt av høyeste kvalitet brukes. Vinfremstillingsprosessen involverer skånsom pressing, etterfulgt av gjæring og modning i rustfrie ståltanker for å bevare de friske og levende smakene til druene. Resultatet er en skarp og elegant vin med noter av sitrus, hvite blomster og en distinkt mineralitet.

Suavia produserer også flere enkeltmarksviner på gamle vinstokker av både Garganega og Trebbiano di Soave. Disse vinene viser vingårdens evne til å produsere viner av eksepsjonell kvalitet og karakter.

Suavias kritikerroste viner har mottatt en rekke utmerkelser gjennom årene, og viser den konsekvente kvaliteten og håndverket i produksjonen deres. Vingårdens dedikasjon til bærekraft og økologisk landbrukspraksis understreker deres rykte som en ansvarlig og miljøbevisst produsent ytterligere. Fra 2019 er Suavia økologisk sertifiserit.

Med skrukork unngår man forurensning eller endringer i vinens smak og aromaer, og eliminerer problemet med defekte flasker. Det gjør vinen enkel å åpne, den kan lukkes perfekt igjen, noe som gir utmerket vinlagring. I motsetning til hva mange tror, tillater skrukorken gjennomtrenging av luft. Det finnes ulike typer skrukorker avhengig av mengden oksygen du vil la passere gjennom. Og det gjør Suavias viner godt, da disse er lagringsdyktige og vil utvikle seg over tid.

Vårt utvalg fra Suavia

Suavia soave classico

Soave Classico

Suavia Soave Classico Monte Carbonare

Soave Classico Monte Carbonare

Suavia Trebbiano di Soave Massifitti

Massifitti Trebbiano di Soave

Suavia Graganega Le Rive

Le Rive